Er zijn veel verschillende manieren om nieuwe pagina vind-ik-leuks te krijgen op je bedrijfspagina. Eén daarvan is om een advertentie op te stellen, gericht op deze doelstelling. Maar er is nog eentje die ik graag hier met je wil delen. Een simpele, snelle en goedkope manier om heuse page likes te krijgen.

Goede berichten publiceren

Wanneer je een bericht wilt gaan plaatsen op Facebook (of op een ander social platform), dan is het belangrijk dat je goed bewust bent van het onderwerp. Daarnaast wil je dat de lezer je bericht ook ziet en hierop reageert. Bedenk dus ook goed wat de lezer aan het bericht heeft. Tuurlijk is het soms leuk om even snel iets spontaans tussendoor te posten wat je net hebt meegemaakt, maar denk over het algemeen goed na over je berichten en over de relevantie hiervan richting je doelgroep. Neem dit altijd in je achterhoofd mee bij het maken van een bericht.

Wanneer je een goed bericht hebt geschreven wat interessant is voor je doelgroep, is de kans ook groter dat je hiermee een groter aantal bereik en/of reacties mee creëert. Dat is super, want dat is natuurlijk wat je graag wilt. Wat ik zelf altijd belangrijk vind om te doen, is om altijd even een reactie terug te geven op een comment.  Of in ieder geval een like op de reactie. Hiermee laat je weten dat je de reactie hebt gelezen en meestal wordt dit zeer gewaardeerd.

Van berichten likes naar page likes

Uit de vele manieren om nieuwe pagina likes te krijgen is dit één van de eenvoudigste en snelste manieren.

Als je terugkijkt naar je geplaatste bericht zie je alle likes daaronder staan. Je ziet de icoontjes staan, zoals het bekende duimpje, maar ook het hartje of de verdrietige emoticon. Klik hier eens op. Er zal een pop-up verschijnen met daarin alle namen van de mensen die jouw bericht hebben geliked. En achter elke naam zie je de knop ‘Uitnodigen’ staan, tenzij die persoon je pagina al heeft geliked. Dan staat er in het grijs ‘Vind ik niet meer leuk’. Een functie die de volger van jouw pagina wel kan aanklikken.

Zoals je wellicht al kunt raden is de volgende stap om bij iedere persoon even op die knop ‘Uitnodigen’ te gaan klikken. Hij of zij krijgt dan een melding om jouw pagina te gaan liken. Het grote voordeel is dat deze kans best groot is, omdat ze ook jouw bericht al leuk hebben gevonden.

Zoals  al eerder gezegd is dit een snelle en eenvoudig manier om nieuwe likes te krijgen op je pagina. Likes van mensen die wellicht geïnteresseerd zijn in je organisatie, product of dienst.