Nieuwe melding op Instagram!

Sinds begin juli heeft Instagram een nieuwe melding in haar tijdlijn geplaatst. De melding ‘Je bent helemaal bij’ komt in beeld wanneer je alle foto’s en/of video’s van de afgelopen twee dagen hebt gezien. Het betekent niet meteen dat dit ook inhoudt dat de chronologische volgorde weer is teruggekeerd. Integendeel, de functie heeft als doel dat de gebruiker zeker weet dat hij of zij geen enkel recente post meer heeft gemist. Het betekent overigens ook niet dat je hiermee aan het einde van de feed bent terechtgekomen. Ook nu kun je nog altijd blijven doorscrollen naar berichten die ouder zijn dan twee dagen.

Waarom is deze melding toegevoegd?

Onlangs is door de directeur van Instagram, Kevin Systrom, op Twitter vermeldt dat dit soort nieuwe tools moeten bijdragen om mensen inzicht in hun online gebruik te geven. In hetzelfde bericht benadrukt hij dat Instagram voor iedereen, elke minuut positief moet zijn. Wellicht een middel om mensen te laten merken om op te passen voor verslaving aan het sociale medium.

De afgelopen periode wordt er al meer aandacht besteedt aan het overmatig gebruik en het verslavende effect van apps. Android en iOS zijn ondertussen daarom ook al bezig met nieuwe ingebouwde tools, waarin mensen limieten kunnen invoeren om eventueel verslaving te voorkomen.